Manuele therapie

manual-ther Manuele therapie, ook bekend als orthomanuele therapie, is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra deskundigheid op het gebied van bewegen en gewrichten, in het bijzonder de wervelkolom. Bij manuele therapie staat het bevorderen van de bewegingsvrijheid centraal; hierbij worden professionele technieken gebruikt om de spieren, ligamenten en gewrichten te beïnvloeden.

Bij Fysio Huis zijn de therapeuten toegewijd om de meest effectieve manuele technieken toe te passen die vaak direct voor verlichting zorgen. Door ruimte te creëren tussen de gewrichten, wordt het daarna ook makkelijker om bijvoorbeeld de spieren te rekken of om oefeningen uit te voeren. Niet alleen de gewrichten, maar ook de zenuwen en de weefsels daaromheen kunnen worden behandeld. Onze manueel therapeuten helpen u door een combinatie van verschillende therapieën te vinden die voor u geschikt is.

Tijdens de eerste afspraak wordt een uitgebreide analyse gemaakt van uw klachten en de voorgeschiedenis. Manuele therapie is gebaseerd op het idee dat alle lichaamsdelen samenwerken om te functioneren en wanneer een bepaald deel beperkt is, zal de rest van het lichaam reageren in de vorm van pijn of stijfheid. Een onderzoek is nodig om de specifieke oorzaak van de klachten te kunnen achterhalen. U kunt ook zonder verwijsbrief van de huisarts terecht, dan bepalen wij tijdens de eerste afspraak middels een screening of manuele therapie voor uw geschikt is.

Manuele therapie is er onder andere voor klachten aan de nek, rug, schouder, elleboog, pols, heup, knie of enkel, maar ook bij bijvoorbeeld neurologische problemen kan manuele therapie voordelen opleveren.
Als u wilt weten of manuele therapie kan helpen bij uw specifieke problemen, neem dan contact op of maak een afspraak met een van onze therapeuten. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, dan zijn daarvan maximaal 9 behandelingen vergoed voor manuele therapie.