Massage

massageMassage kan erg effectief zijn tegen stress en kan voor een diepe ontspanning zorgen. Tijdens een massage is het mogelijk om tot rust te komen, gedachtes los te laten, en het overwerkte gevoel kwijt te raken. Het is een middel om een diepe en langzame ademhaling te stimuleren en spanning in de spieren te verminderen. Door relaxatie wordt een bepaald gedeelte van het zenuwstelsel gestimuleerd (het parasympatische deel) en dit zorgt er voor dat de hartslag naar beneden gaat, de ademfrequentie mindert, en de bloeddruk daalt. Daarnaast worden het verteringsstelsel en het immuunsysteem gestimuleerd.

Naast een ontspannen vorm van massage zijn er ook opwekkende vormen, waarbij het draait om het stimuleren van weefsels en het verbeteren van de doorbloeding. Zo kunnen de huid, het onderhuids bindweefsel, of de dieper gelegen spieren gestimuleerd worden met verschillende massagetechnieken. Door de doorbloeding te verbeteren en de weefsels te mobiliseren, kunnen pijn en stijfheid worden verminderd.

Bij Fysio Huis proberen we een vorm van therapie te vinden die voor u geschikt is. Zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende lichamen, zoveel verschillende vormen van massage. Door in contact te komen met uw lichaam voelen wij aan wat voor u op dat moment belangrijk is. Voor de ene persoon geeft het ontspanning om dieper druk te geven, voor de andere persoon kan een lichte aanraking al meer dan genoeg teweegbrengen. Het is voor ons belangrijk dat u op uw gemak bent tijdens de massage en dat u voor en na de massage goed geïnformeerd wordt. Buiten de massage om bespreken wij graag uw persoonlijke situatie met u en wat u eventueel nog meer zou kunnen doen om klachten te verminderen.

Massagetherapie helpt onder andere bij het stimuleren van de doorbloeding, het ontspannen van overbelaste spieren, het verminderen van kramp en pijn, en het verbeteren van herstel. Massagetherapie kan een onderdeel zijn van een fysiotherapie behandeling, maar u kunt er ook voor kiezen om een aparte afspraak te maken. De prijs voor een massage vindt u bij onze tarieven.