Osteopathie

osteopathy-1
Osteopathie is een geneeswijze met enkele raakvlakken met fysio- of manuele therapie, maar ook met bepaalde unieke kenmerken. Een osteopaat heeft kennis van het gehele lichaam en richt zich niet alleen op het bewegingsapparaat, maar ook op de organen en de schedel. Net als bij manuele therapie staat bij osteopathie het bevorderen van de bewegingsvrijheid centraal en worden er professionele technieken gebruikt om de verschillende onderdelen in het lichaam in balans te brengen. Een disbalans tussen de verschillen systemen in het lichaam leidt tot een beperkt herstelvermogen en kan klachten veroorzaken van verschillende aard.

Bij Fysio Huis werkt een osteopaat met meer dan 20 jaar ervaring in het diagnosticeren en behandelen van verschillende klachten. Door deze ervaring is het mogelijk om een verband te leggen tussen bepaalde symptomen, die op het eerste gezicht niet bij elkaar lijken te horen. De verschillende systemen in het lichaam werken constant met elkaar samen. Door nauwkeurig te voelen gaat onze osteopaat op zoek naar waar het hapert en herstelt vervolgens de samenwerking tussen de weefsels.

Tijdens de eerste afspraak wordt middels een speciale systematiek een uitgebreide analyse gemaakt van uw klachten en de voorgeschiedenis. Osteopathie is gebaseerd op het idee dat de mens als levend organisme een structurele en functionele eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische weg en al deze structuren worden meegenomen tijdens het onderzoek. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig om een afspraak te maken met onze osteopaat.

Osteopathie is er voor allerlei soorten aandoeningen en wordt vaak ingezet wanneer de oorzaak van klachten niet meteen duidelijk is. Een osteopaat ziet bijvoorbeeld een verband tussen lage rugklachten en het functioneren van de dikke darm en kan deze functies beiden beïnvloeden. Als u wilt weten of osteopathie kan helpen bij uw specifieke problemen, neem dan contact op of maak een afspraak met onze therapeut. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor alternatieve therapieën dan worden de behandelingen afhankelijk van uw pakket deels of geheel vergoed.