Pilates & Zwangerschapspilates

pilates-1Pilates is een vorm van oefentherapie die individueel of in groepsverband kan worden gegeven. Pilates oefeningen zijn gericht op kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, houding en ontspanning. Elke oefening wordt gecontroleerd uitgevoerd, zonder de gewrichten onnodig te belasten. Pilates kan altijd aangepast worden aan een bepaald doel of niveau en is dus voor iedereen geschikt!

Bij Fysio Huis worden pilateslessen gegeven door fysiotherapeuten, hierdoor worden de principes van pilates gecombineerd met de kennis van het menselijk lichaam en de mogelijke stoornissen. Wanneer u bepaalde klachten heeft of bepaalde bewegingen niet kunt uitvoeren, dan kunt u toch meedoen met de lessen om zo uw lichaam sterker en soepeler te maken. De specifieke oefeningen kunnen op den duur zorgen dat uw klachten minder worden en dat u de klachten voortaan tegen kunt gaan.

Tijdens de oefeningen licht de focus op spiergroepen die belangrijk zijn voor het dagelijks leven, maar die ook vaak onderontwikkeld zijn. Er wordt aandacht besteed aan de diepe buikspieren (om de rug te beschermen), de heupspieren (voor stabiliteit tijdens het lopen), de spieren tussen de schouderbladen (voor een actieve houding) en de triceps spieren (voor kracht tijdens omhoog komen). Tijdens en na de zwangerschap worden er extra oefeningen gegeven voor het controleren van de bekkenbodemspieren.

Pilates is er onder andere voor het verbeteren van pijn en stijfheid in de spieren, lichaamshouding en bewustzijn en nek- en rugklachten. In allerlei situaties waarin het belangrijk is om gecontroleerd te bewegen, zoals na een operatie, bij klachten van artrose of klachten tijdens de zwangerschap is pilates een goede optie. Pilates kan een onderdeel zijn van een fysiotherapie behandeling, maar u kunt er ook voor kiezen hiervoor om een aparte afspraak te maken. De prijs voor een groepsles of individuele les vindt u bij onze tarieven.