Second Opinion

second-opinionEen second opinion houdt in dat uw klachten en voorgeschiedenis nogmaals geëvalueerd worden, onafhankelijk van eerdere onderzoeken. Het is altijd een goed idee om een second opinion te vragen wanneer u een bepaalde diagnose heeft gekregen en u daar onzeker over bent. Sommige aandoeningen lijken op het eerste gezicht bekend maar wanneer er verder wordt gekeken, wordt er toch een andere conclusie getrokken. U kunt dit in uw gedachten houden wanneer u voor een bepaalde klacht behandelingen heeft gehad maar nog geen verbetering heeft gemerkt. De diagnose die wordt gesteld is vaak bepalend voor de specifieke behandeling die u krijgt. Een second opinion door specialisten kan daarom voordelen opleveren wanneer u het gevoel heeft stil te staan in een bepaalde behandeling.

Bij Fysio Huis geloven we dat het beste behandelplan in een multidisciplinair team wordt samengesteld. Om die reden diagnosticeren wij de meer gecompliceerde klachten met een team van twee of drie specialisten tegelijk! In een groep van specialisten, van binnen of buiten de praktijk, met een verschillende achtergrond, bespreken wij uw situatie en leggen wij uiteindelijk het beste behandelplan aan u voor. De kosten van een second opinion worden bepaald aan de hand van uw specifieke situatie en zijn afhankelijk van uw verzekering en de specialisten die betrokken worden.

Veel patiënten voelen zich bezwaard om aan hun arts te vertellen dat ze een second opinion hebben aangevraagd, maar dit is niet terecht. De meeste artsen hebben begrip voor de situatie en hebben dit vaker meegemaakt. Overweegt u om een second opinion aan te vragen, zorgt u er dan alstublieft voor dat u alle beschikbare informatie en beeldvorming (zoals een echo of MRI scan) bij de hand heeft voor de afspraak. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen via telefoon of email.